ОДРЖАНИ СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА
6.10.2010

Традиционална манифестација културе „Сусрети пријатељства Радост Европе 2010“, одржана је у Нишу у сали Светосавског дома. Организатор четвртих Сусрета деце, који су обележили  „Дечију недељу у Нишу“, био је Црквено-играчки ансамбл „Бранко“ а  покровитељ Градска општина Палилула.У име покровитеља, мале уметнике је поздравила Зорица Стоиљковић, члан Већа општине Палилула: «Познато је да школа оспособљава и васпитава. Ова манифестација проширује контакте наше деце, духовно их оплемењује и чини их људима. Наш велики песник за децу Душко Радовић написао је књигу о пријатељству и петнаест најлепших речи о деци. Нека оне вечерас красе наше дружење. Потрудимо се да ови Сусрети пријатељства деце у Нишу постану традиција која ће се мењати активностима, бројем и нашим деловањем-нагласила је Зорица Стоиљковић.

На свечаном концерту у сали Светосавског дома своја умећа и таленте показала су деца из Скопља у Македонији наступом дечјег хора „Златно славејче“, чланови Балетског студија Дечјег центра у Београду, Црквени играчки ансамбл „Бранко“ и финалисти дечјег фестивала Мајска песма.

"Радост Европе" је најстарија и највећа међународна дечја манифестација у земљи, установљена 1969. године поводом 5. октобра - Светског дана детета и одржава се у Београду. „Сусрети пријатељства Радост Европе“ настали су у оквиру сарадње  Црквено-играчког ансамбла „Бранко“ са организаторима Фестивала и већ четири године на овај начин остварују се циљеви манифестације и ван Београда, гостовањем и наступом дечјих ансамбала у Нишу.